باید ها و نباید های سلامت ناخن

به گزارش وبلاگ مستند، ناخن های سالم، صاف، بدون چاله و شیار هستند و شکل و رنگ یکنواخت و بدون لکه ای دارند. گاهی اوقات بر روی ناخن ها برجستگی های عمودی ایجاد می گردد که از کوتیکول تا نوک ناخن کشیده می شوند.

باید ها و نباید های سلامت ناخن

آیا شما به خوبی از ناخن های خود مراقبت می کنید؟ در اینجا مواردی گفته می گردد تا بتوانید ناخن های خود را سالم و زیبا نگه دارید. ناخن های خود را با دقت نگاه بیندازید. آیا آن ها قوی و سالم به نظر می رسند؟ یا برجستگی، فرورفتگی یا لکه های رنگی و ظاهر غیر معمول می بینید؟ با مراقبت مناسب از ناخن می توان از ایجاد شرایط نامطلوب برای ناخن جلوگیری کرد.

چه چیزی طبیعی است، چه چیزی نیست

ناخن های شما از چند لایه پروتئینی به نام کراتین تشکیل شده است که از ناحیه پایه ناخن زیر کوتیکول رشد می نماید. ناخن های سالم، صاف، بدون چاله و شیار هستند و شکل و رنگ یکنواخت و بدون لکه ای دارند. گاهی اوقات بر روی ناخن ها برجستگی های عمودی ایجاد می گردد که از کوتیکول تا نوک ناخن کشیده می شوند.

این برجستگی های عمودی که با افزایش سن برجسته تر می شوند، بدون خطر هستند. گاهی هم لکه هایی به علت آسیب دیدگی بر روی ناخن شکل می گیرند، اما در نهایت با ناخن رشد می نمایند و از بین می فرایند.

اما این به معنی عادی بودن هر چیزی بر روی ناخن نیست، اگر این نشانه ها روی ناخن شما ایجاد شده حتما با متخصص مشورت کنید:

- تغییراتی در رنگ ناخن مانند تغییر رنگ کل ناخن یا ایجاد رگه ای تیره در زیر ناخن

- تغییراتی در شکل ناخن، مانند ناخن های پیچ خورده

- نازک شدن یا ضخیم شدن ناخن ها

- جدا شدن ناخن از پوست اطراف انگشت

- خونریزی در اطراف ناخن ها

- تورم یا درد در اطراف ناخن ها

- توقف رشد ناخن ها

مراقبت از ناخن: باید انجام داد

برای اینکه ناخن های خود را به برترین شکل نشان دهید:

ناخن ها را خشک و تمیز نگه دارید: این کار از رشد باکتری ها در زیر ناخن های شما جلوگیری می نماید. تماس مکرر یا طولانی مدت با آب می تواند باعث افزایش شکاف ناخن ها گردد. هنگام شستن ظرف ها، تمیز کردن یا استفاده از مواد شیمیایی سخت، از دستکش های لاستیکی با پوشش پنبه بهره ببرید.

بهداشت ناخن را رعایت کنید: از قیچی مانیکور تیز یا ناخن گیر بهره ببرید. ناخن های خود را با ناخن گیر مستقیم برش بزنید، سپس با سوهان به شکل مورد نظر خود درآورید.

از مرطوب نماینده بهره ببرید: هنگامی که از لوسیون دست استفاده می کنید، لوسیون را به ناخن ها و کوتیکول های خود هم بمالید.

یک لایه محافظ بزنید: استفاده از سفت نماینده ناخن ممکن است به تقویت ناخن یاری کند.

مراقبت از ناخن: نباید انجام داد

برای جلوگیری از آسیب ناخن، این کار ها را نکنید:

ناخن های خود را گاز نگیرید: این عادت می تواند به بستر ناخن آسیب برساند. حتی یک برش جزئی در کنار ناخن شما می تواند به باکتری ها یا قارچ ها اجازه ورود و ایجاد عفونت دهد.

گوشه های ناخن را جدا نکنید: ممکن است به همراه گوشه ها، بافت زنده را پاره کنید. از ناخن گیر یا ابزار مانیکور برای جدا کردن آن به آرامی بهره ببرید.

محصولات آسیب زننده به ناخن را کنار بگذارید: استفاده از پاک نماینده لاک ناخن را محدود کنید و در صورت احتیاج، پاک نماینده فاقد استون را انتخاب کنید.

مسائل ناخن را نادیده نگیرید: اگر ناخن تان مشکل دارد که به نظر نمی رسد به خودی خود رفع گردد یا با علائم و نشانه های دیگری همراه است، با پزشک یا متخصص پوست خود مشورت کنید.

اگر مانیکور و پدیکور می کنید

اگر مانیکور یا پدیکور انجام می دهید، چند نکته را بخاطر بسپارید. به سالن هایی که مجوز رسمی دارند، مراجعه کنید. فقط با تکنسین هایی که مدرک دوره مراقبت از ناخن و مانیکور و پدیکور را دارند، کار کنید. اطمینان حاصل کنید که تکنسین برای جلوگیری از شیوع عفونت، تمام ابزار های مورد استفاده را به درستی استریل می نماید.

به یاد داشته باشید که اگرچه نادیده گرفتن سلامت ناخن ممکن است، اما وقتی می توان با انجام بعضی اقدامات ساده و اساسی ناخن های سالم و محکمی داشت، چرا این کار را انجام ندهیم؟

منبع: فرادید

به "باید ها و نباید های سلامت ناخن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "باید ها و نباید های سلامت ناخن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید